Landsystems

Van ‘APK’ tot de wapeninstallatie

Behalve de gebruikelijke onderdelen aan een voertuig, bevat een pantservoertuig complexe elektronische systemen en natuurlijk een wapensysteem. De monteurs, in het bezit van een (E)BAT diploma werken alleen of in tweetallen aan de tanks of ander rollend materieel. De werkzaamheden zijn mechanisch, motorisch en hydraulisch. Pneumatiek, mechatronica en het controleren en repareren van het wapensysteem horen daar ook bij. Van Halteren Landsystems biedt dan ook een interne opleiding voor specialistische kennis hierover aan.

Wanneer een voertuig binnenkomt met bijbehorende documentatie installeert de monteur het voertuig in de hal en gaat aan de slag. Naast de aangegeven punten wordt gecontroleerd of bepaalde onderdelen versleten zijn of niet meer voldoen aan de eisen. Zo nodig worden onderdelen vervangen. Vervolgens wordt alles weer getest. Meestal wordt het werk in Bunschoten-Spakenburg uitgevoerd, maar het komt ook voor dat een reparatie op locatie wordt uitgevoerd. Incidenteel is dit in het buitenland.

Van Halteren mag voertuigen als de CV90, Fennek en Bushmaster zelf over de weg transporteren. Met eigen oplegger worden de rupsvoertuigen opgehaald.

Wil jij ook sleutelen aan gave militaire voertuigen?

Naar de vacatures