Simulation & Training

De afdeling Simulation & Training bestaat uit ongeveer 15 mensen, waaronder de technici van de werkplaats, tekenaars, projectleiders en systeemontwerpers. Het werk is afwisselend en er is ruimte voor eigen ideeën. Hapklare brokken zijn er niet en ook wordt niet alles van hogerop geregeerd. Veel mensen werken dan ook al lang bij Van Halteren.

Wanneer een artilleriesimulator gebouwd moet worden, wordt het echte voertuig of kanon één op één nagemaakt. De instellingen van de buis, hoe deze geladen wordt, de munitie, alles is exact gelijk. Wanneer een militair na de drills in een echte situatie terechtkomt, is alles, maar dan ook alles precies gelijk en weet hij of zij precies hoe te handelen.

Drills en militaire missies trainen

De simulator registreert wat er gebeurt. Wanneer de instructeur heeft aangegeven wat hij nodig heeft aan lading, buis of instellingen, ziet hij wat hij krijgt. Ook wordt elke handeling gefilmd. Tijdens de after action review kan iedereen zijn of haar eigen handelingen terugkijken. De simulatoren worden gebruikt om drills en missies te trainen, zodat wanneer het nodig is, men precies weet wat te doen.

Bij Simulation & Training worden de simulatoren vanuit niets tot kant en klaar opgebouwd en vervolgens getest. De geteste en verkochte simulatoren gaan vervolgens in containers en worden verspreid over de hele wereld. Als je bij S&T werkt, moet je dus af en toe op pad, want we brengen de simulator weg en installeren en testen deze ter plekke. Soms zijn we een paar weken in het buitenland.

Wie bij ons werkt, is stressbestendig, een teamplayer en is niet bang om een paar weken van huis te zijn. Bovendien heb je een mbo-diploma niveau 3 of 4 richting werktuigbouwkunde of elektronica. Van Halteren is een erkend leerbedrijf, er zijn mogelijkheden om vanuit mbo3 naar mbo4 door te groeien.

Vacatures Van Halteren