Techniek

Er komt een tekening binnen bij de afdeling constructie; er moet een ronde metalen plaat gemaakt worden van tien centimeter dik met een doorsnee van tweeënhalve meter. Of er arriveert een gelaste constructie van 10 meter lang, vijf meter breed en twee meter hoog die bewerkt moet worden.

Samenstellen, lassen, frezen, bewerken, dat is wat de afdeling Constructie van Van Halteren doet. Voor de Defence afdeling, die tanks en ander materieel voor het ministerie van Defensie onderhoudt en repareert, maken wij onderdelen voor de wapensystemen.

Van niets tot iets in de techniek


Wij maken alles van metaal. RVS, duplex, soms koper. Van lassen tot afwerken en conserveren. Van niets tot iets. Meestal maken we kleine series of enkele stuks. Lange series van hetzelfde komen eigenlijk niet voor. Eentonig werk dus ook niet.

De producten zijn voor Defensie, waterzuivering, de matrijzenbouw voor de rubberindustrie en CERN in Zwitserland. Onder andere. De producten die op deze afdeling worden gemaakt, zie je op de hele wereld terug. Alleen zie je ze niet echt, omdat ze meestal onderdeel zijn van iets groters. Denk aan een schakelaar van een hoogspanningsmast of een klep op een booreiland.

Liefde voor techniek

Wie bij de CNC werkt moet opletten, goed nadenken over de apparatuur die je gaat gebruiken en het materiaal waar je mee werkt. We programmeren zelf nog aan de bank. Wie bij ons werkt, houdt van dingen maken en houdt ervan om met verspaning bezig te zijn.

Als operator heb je dus zelf een vinger in de pap van het resultaat van het eindproduct. Houd je van techniek, heb je inzicht en denk je graag mee, dan is het mooi werken. Op de werkbank schrijf je het programma, bepaal je de gereedschappen die je nodig hebt, je aanpak en de manier van opspannen. Meedenken moet, bij de afdeling Constructie van Van Halteren.

Bekijk deze techniek vacatures