Machinefabriek

50% van de werkzaamheden van de machinefabriek is ten behoeve van de andere divisies. De andere helft bestaat uit werkzaamheden voor civiele afnemers. Denk aan CERN in Zwitserland, waar men onderzoek doet naar elementaire deeltjes en waar onder de grond een deeltjesversneller is gebouwd. In deze deeltjesversneller zitten onderdelen die gemaakt zijn door Van Halteren. We maken onderdelen voor windmolens en zonnepanelen of matrijzen voor custom made pallets.

De machinefabriek is opgedeeld in een afdeling kleine en grote verspaning, een draaierij en de constructieafdeling of lasserij. Soms wordt in twee ploegen gewerkt.

Booreilanden en duikboten

We maken ook onderdelen voor hoogspanningsinstallaties, kleppen voor booreilanden, onderdelen voor duikboten en matrijzen voor rubberen afdichtingen voor bijvoorbeeld de auto-industrie. Veel producten die we maken, zijn onderdeel van een groter geheel.

Machines die Van Halteren zelf nodig heeft, bouwen we ook zelf. Zo hebben we een machine gebouwd voor het recyclen van wielen voor rupsvoertuigen. Van Halteren onderscheidt zich van andere machinefabrieken doordat wij eigen producten hebben in de vorm van wielen en simulatoren.

Het komt voor dat opdrachtgevers naast een CAD-tekening ook het materiaal aanleveren, wat uit enorme stukken of platen staal, aluminium of titanium kan bestaan. Aan ons dan de taak om dit op de juiste manier en naar tevredenheid te verwerken. En dat doen we, natuurlijk.

Wil jij werken bij Van Halteren?

Werken in de machinefabriek?