Special Products

Weet je dat een Leopard 2 tank een motor heeft met 1500pk? Dan praat je over een motorblok van anderhalf bij één bij één meter. Dat is indrukwekkend en kom je niet in elke werkomgeving tegen. Wij, Van Halteren Special Products, reviseren deze motoren en transmissies volledig zelf.

Van Halteren Special Products is gevestigd in Zwolle en opgedeeld in de afdelingen Army, Navy en Trading. De collega’s van Army reviseren niet alleen de motoren en transmissies van Leopard 2 tanks, maar ook van voorganger Leopard 1 en de power pack van de Bushmaster, de CV90, Fennek en ander rollend defensiematerieel. Waar Van Halteren Defence het algemene onderhoud en keuringen aan deze voertuigen uitvoert, worden in Zwolle de motoren en transmissies gereviseerd.

Environmental control systems (ECS)

Ook ontwikkelen we environmental control systems (ECS) voor de voertuigen. Op aanvraag zelfs met een Nucleair Biologisch en Chemisch filter. De koude technische monteurs bouwen nieuwe systemen voor oa het Boxer voertuig en plegen onderhoud aan systemen voor de CV90.

Navy is specialist op het gebied van de marine. Hier worden koudwatermakers voor marineschepen ontwikkeld, gemaakt en onderhouden. Wij schrijven de software, selecteren de componenten en bouwen de koudwatermakers zelf.

De Service monteurs plegen onderhoud aan de systemen die wereldwijd op de schepen aanwezig zijn.

De Zwolse tak Trading handelt onder meer in originele spare parts specifiek voor de RUB motor. Nederlandse marineschepen verkocht over de hele wereld varen met dit type motor.

Buitendienstmonteurs voor marineschepen

Bij Van Halteren Special Products werken ongeveer 70 mensen. Circa een derde daarvan bestaat uit monteurs voor de transmissies en motoren en koude technische systemen. Daarnaast zijn er buitendienstmonteurs voor de koudwatermakers op de marineschepen, er zijn engineers, inkoopmedewerkers en is er het bedrijfsbureau voor de logistiek en werkvoorbereiding.

De sfeer in Zwolle is gemoedelijk en sociaal. Collega’s komen uit de hele omgeving en hebben vaak een achtergrond in werktuigbouw of mechatronica, niveau 4. Er is altijd plaats voor goede medewerkers en / of stagiaires.

In het reviseren van een transmissie zit heel veel werk, je hebt als revisiemonteur je eigen project en eigen verantwoordelijkheid. En je werkt aan unieke producten voor voertuigen die lang niet iedere monteur onder handen krijgt!

Naar de vacatures