CNC-operator

CNC-operator Michelle werkt aan de gaafste producten en heeft het erg naar haar zin bij Van Halteren. Bekijk haar film en solliciteer!

CNC-operator Michelle

“Bang voor vieze handen is de grootste onzin die ik heb gehoord, want ze zijn nog steeds schoon.

Mijn naam is Michelle en ik ben CNC-operator. We hebben verschillende machines. Freesbanken 3-assig en 5-assig. We hebben hier draaibanken staan en ook draaicentra. Die laatste kan zowel draaien als frezen tegelijk. Ik sta zelf achter een 5-asser en dat is gewoon leuk want je hebt veel meer programmeermogelijkheden. De diversiteit is groot en je kunt verschillende zaken oppakken binnen dit bedrijf.

Zelf programmeren als CNC-specialist

De machine moet ik zelf programmeren, dus dat is wel uitdagend. Ik krijg een tekening en die ga ik bestuderen. Aan de hand daarvan ga ik allemaal materiaal bij elkaar zoeken en de machine instellen. Het is hier veel meer dan alleen een knop indrukken.

We weten lang niet altijd wat we maken, want we maken ook geheime dingen. De sfeer is gemoedelijk en we zijn respectvol naar elkaar. Dit vind ik wel belangrijk en daardoor ga ik met veel plezier naar mijn werk.

Als je op zoek bent naar een leuke baan in de techniek dan zie ik je graag verschijnen als nieuwe collega.”

Van Halteren zoekt regelmatig vakkundige CNC-operators. Zoals Michelle in de video al schetst, programmeren wij zelf de machines, wat het werk zeer veelzijdig maakt en elke dag weer anders. Michelle maakt voornamelijk enkele producten, wat inhoudt dat het weinig routinematig werk is. Iedere dag komt er weer een nieuwe tekening en daar zou jij ook mee aan de slag kunnen gaan!

Vacatures bij Van Halteren